Použité suroviny receptu Beránek s čokoládovou polevou:
200 g moučkového cukru
| 6 vajec
| 150 g másla
| 200 g jemně mletých ořechů
| 50 g kakaa
| 200 g hrubé mouky
| 1/4 balíčku prášku do pečiva
| 300 ml mléka
| ,tuk na vymazání formy
| hrubá mouka na vysypání formy;
| DOHOTOVENÍ
| 200 g mléčné polevy (např. Dr. Oetker),
| bílá a tmavá poleva na dozdobení (např. Dr. Oetker).
Postup přípravy receptu Beránek s čokoládovou polevou:
Cukr utřeme se žloutky a máslem do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme mleté ořechy, kakao, prosátou mouku s práškem do pečiva a postupně přilijeme mléko. Vše dobře promícháme.
Připravené těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru beránka. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 45 minut. Upečeného beránka necháme ve formě krátce vychladnout a pak vyklopíme.
Mléčnou čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni, vychladlého beránka polijeme a necháme zatuhnout. Nakonec beránka dozdobíme bílou a tmavou polevou.