Použité suroviny receptu Bešamelové brambory se slaninou:
800 g brambor
| dle chuti: sůl a pepř
| 50 g anglické slaniny
| 1 cibule
| 40 g másla
| 40 g hladké mouky
| 375 ml mléka
| 375 ml masového vývaru
| dle chuti: tekuté polévkové koření
| 700 g šunky
| dle chuti: petrželka
Postup přípravy receptu Bešamelové brambory se slaninou:
1. Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
2. Slaninu pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Obojí necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Poprášíme moukou a za stálého míchání opražíme dozlatova.
3. Pomalu přiléváme mléko a hovězí vývar. Osolíme, opepříme a dochutíme polévkovým kořením.
4. Šunku nakrájíme na kostičky. Plátky brambor prohřejeme v bešamelu a pokryjeme šunkou. Petrželku omyjeme, dobře osušíme, natrháme na lístečky a ozdobíme jimi bešamelové brambory.
Fotky receptu Bešamelové brambory se slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!