Postup přípravy receptu Bezlepkový štrůdl:
Odvážíme si mouku k ní přidáme prášek do pečiva, osolíme. Tuk nastrouháme na struhadle a vmícháme do mouky. Ve skleničce s trochou vody rozmícháme žloutek a přidáme k mouce s tukem.
Vypracujeme hladné těsto. Pokud se nám to lepí přidáme ještě trochu mouky. Necháme chvíli těsto odpočinout. Potom musíme těsto vyválet, ale ze zkušenosti vím, že se to s bezlepkovou moukou špatně dělá vyválíme těsto na buď pečícím papíru, který máme na štrůdl připravený a nebo kdo má takovou tu folii na pečení, ta je nejlepší...
Takže opatrně vyválíme...
Posypeme strouhankou podle toho jak máme šťavnatá jablka. Nastrouháme jablka posypeme skořicí, cukrem a opatrně pomocí folie zabalíme. Potřeme vajíčkem a dáme péct. Pečeme tak na 180 stupňů více ne bylo by to příliš vysušené. Tuto dávku můžete zdvojásobit, ale mně se osvědčila jedna šiška štrůdlu. Je to věc pracná, ale zase takový bezlepkový dietář, který miluje štrůdl tak jako já si na ní určitě hrozně pochutná. Asi tak jako já.