Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Opékané brambory s pastou z oliv:
1,5 kg středně velkých brambor
| olej na plech
| 1-2 lžíce hrubé mořské soli
| 1-2 snítky rozmarýnu
| 4-5 snítek tymiánu
| 2-3 sardelové filety (z konzervy)
| 150 g zelených oliv (bez pecek)
| 2 lžíce nakládaných kaparů 2 lžíce citrónové šťávy
| 4 lžíce koňaku nebo vínovice
| 2 lžičky středně ostré hořčice
| 2 lžičky sušených provensálských bylinek
| 10 lžic olivového oleje
| pepř
| 150 g černých oliv (bez pecek)
| případně bylinky, olivy a citron na ozdobení
Postup přípravy receptu Opékané brambory s pastou z oliv:
Brambory omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme.
Plech potřeme olejem a posypeme solí. Pokládáme jej bramborami (řeznou plochou dolů), které předpečeme v horké troubě při střední teplotě (asi 20 minut).
Čerstvé bylinky opereme a nasekáme. Brambory obrátíme, posypeme bylinkami a pečeme dalších 20 minut.
Sardelové filety opláchneme a necháme okapat. Zelené olivy, 1 lžíci kaparů a polovinu sardelových filetů spolu s 1 lžíci citrónové šťávy, 2 lžícemi koňaku, 1 lžičkou hořčice a 1 lžičkou provensálských bylinek najemno rozmixujeme, postupně přidáme 5 lžic olivového oleje. Pastu dochutíme pepřem.
Stejně připravíme pastu z černých oliv a zbylých přísad. Vše naservírujeme na talíře a ozdobíme plátky citronu, snítkami bylinek i olivami.
Fotky receptu Opékané brambory s pastou z oliv:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!