Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
Velký roční horoskop na rok 2026 |
![]() |
26. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapečené celerové topinky: Celery oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Šunku umeleme a vyšleháme s vejcem a strouhankou. Ochutíme solí a pepřem a vmícháme sekanou bazalku. Plech vymažeme olejem a rozl ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Sladko-kyselý tempeh: 1) Kombu namočit v hrnci na 1 hodinu.
2) Jestliže je tempeh zmražený, nechat před spotřebou rozmrazit.
3) Tempeh nakrájet na 1 cm tlusté trojúhelníčky (4 x 7,5 cm).
4) Olej zahřát ve f ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zelí z dýně Hokaido: Zlehka orestujeme 2 až 3 cibule, přidáme asi 40 dkg na kostičky nakrájené dýně, dále asi 25 dkg nakrájeného sladkého zelí, vše mírně osolíme mořskou solí, přidáme drcený kmín a zalijeme vodou. Vaříme ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Agedashi dofu - smažené tofu s omáčkou: V čisté látce vymačkejte z tofu vodu. Dejte arrowroot na talíř a tofu v něm rovnoměrně obalte (ne moc silnou vrstvou). Osmažte tofu dozlatova (asi 2-3 min.) a nechte jej na ubrousku okapat. Pro každéh ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Kedlubnové hranolky: Kedlubny očistíme, nakrájíme na středně silné hranolky a v osolené vodě uvaříme doměkka.
Strouhanku lehce opražíme v pánvi na sucho.
Kedlubny scedíme, jemně posypeme pepřem, paprikou a opraženou s ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zelná omeleta: Zelí omyjeme a nadrobno usekáme. Těstíčko na omelety si uděláme ze žloutků utřených se solí, do kterých postupně přidáváme z bílků ušlehaný sníh. Dobře těstíčko promícháme a jemně opepříme. Potom do t ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Tofu s kukuřicí a smetanou: Tofu pokrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme tofu, sójovou omáčku, worcester, vegetu a kari. Po chvíli přidáme kukuřici, podlijeme vodou a dusíme. Nakonec přidáme kysanou smetanu a pod ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapečená dýně hokkaido s česnekem a kozím sýrem: Všechny přísady kromě dýně (nebo cuket) rozmixujeme. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na půlměsíčky asi ½ cm tlusté. (Cukety jen podélně rozkrojíme, pokud nám připadají dlouhé, ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Pchali z čerstvého špenátu: Listy špenátu velmi pečlivě opláchněte pod tekoucí vodou – je to důležité zvlášť v místech, kde jsou listy srostlé do svazečků. Vložte listy do velkého kastrolu, zalijte mírně osolenou vodou, uveďte d ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Smažená rýže s vejci a zeleninou: Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibulku nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na oleji. Přidáme vychladlou rýži, rozmražený hrášek a kukuřici. Směs za stálého míchání orestujeme. Vejce rozklepneme ... …více»
|