Postup přípravy receptu Brokolice se sýrovou omáčkou a podravkou:
Do hrnce dejte vodu, do které při varu vložte proprané růžičky brokolice, které nechte vařit pět až sedm minut (záleží na velikosti růžiček). Vodu nezapomeňte osolit.
Do jiného hrnce vložte kousek másla nebo trošku oleje. Nechte ho rozpálit, zasypte moukou a rozšlehejte. Přilijte trošku vody a mléko podle toho, kolik omáčky chcete, ale pozor - ne moc, jinak musíte dát na začátku víc mouky i másla. Nechte mléko trochu provařit, přidejte měkký i tvrdý sýr a dochuťte solí, pepřem a kari kořením ještě než se roztaví.
Dohotovení
Na talíř narovnejte brokolici, kterou musíte do té doby udržovat pod poklicí v teple, a přelijte ji vhodným množstvím omáčky. Omáčku posypte sýrem nastrouhaným najemno. Pokud chcete z tohoto poměrně lehkého jídla udělat jídlo těžší, stačí mléko zaměnit za smetanu ke šlehání, a na talíři brokolici smíchat s bramborami, pochopitelně vařenými.