Použité suroviny receptu Jáhly s rozinkami a arašídy:
250 ml zeleninového vývaru (z kostky),
| 250 g jáhel
| 4 mrkve,
| 2 bělené řapíkové celery
| 50 g rozinek,
| 2 lžíce oleje
| 2 lžíce másla
| 100 g nesolených arašídů,
| sůl,
| pepř
Postup přípravy receptu Jáhly s rozinkami a arašídy:
1. Zeleninový vývar uvedeme do varu. Jáhly dáme do mísy a zalijeme vývarem. Necháme bobtnat asi 15 min. Poté je promícháme vidličkou. aby byly sypké.
2. Mezitim oloupeme mrkev a nakrájíme ji šikmo na plátky. Celer očistíme, nať odřízneme, řapíky nakrájíme na sousta. Rozinky namočíme do trochy vody.
3. V pánvi rozehřejeme olej a mrkev s celerem na něm osmahneme. Rozinky necháme okapat.
4. Jáhly za stálého míchání opečeme na rozehřátém másle. Po 5 min. vmícháme zeleninu, rozinky a arašídy. Výrazně osolíme a opepříme. Na talířích ozdobíme celerovou natí.
Fotky receptu Jáhly s rozinkami a arašídy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!