Vložil: | Watavala |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Bezmasý, rychlý guláš:
1 velká cibule, na kostičky nakrájená
| 3 střední brambory, na kostky nakrájené
| 500 ml na kostky nakrájeného tuřínu (ang. rutabaga), nebo řepky olejky atd.
| 2 oloupané a na kostičky nakrájené petržele
| 1 opražená červená paprika, oloupaná, jadřince zbavená a nakrájená na drobno, nebo 1 kápie na drobno posekaná
| 2 stroužky česneku utřeného
| 1 a půl lžičky kmínu
| 2 lžíce sladké, mleté papriky
| 1,8 l zeleninového vývaru
| sůl a pepř podle chuti
| 2 lžíce škrobové moučky rozmíchané v 120ml studené vody
| 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Bezmasý, rychlý guláš:
Osmažit cibulku do sklovita. Přidat sladkou papriku a míchat po 1 min. přidat česnek a smažit po 2 min. navíc. Přidat vývar, tuřín, brambory, kmín, opraženou, červenou papriku, sůl a pepř. Přivedeme do varu, snížíme teplotu a velice pomalu dusíme 25 minut doměkka. Přidáme škrobovou směs na zhoustnutí.
Podávat horké s chlebem na namáčení.
P.S.: 350 ml černeho piva může nahradit část zeleninového vývaru.
Fotky receptu Bezmasý, rychlý guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!