Utřeme žloutky s 1 vejcem a cukrem, přidáme mouku a sníh z bílků. Vzniklou hmotu rozdělíme na dva díly (1 menší) a každý vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Větší placku dáme ještě teplou do hlubší mísy a vytvarujeme podle ní, druhou si necháme na přikrytí.
Uvaříme si kaši do krému - z másla a hl. mouky uděláme jíšku a přidáme mléko. Za stálého míchání necháme zhoustnout a poté necháme vychladit. Když je kaše studená, tak ji smícháme s krémem, který si připravíme ušleháním másla s cukrem.
Smíchaným krémem s kaší postupně plníme mísu vyloženou plackou a střídavě přidáváme jahody. Poslední vrstu dáme krém a na něj položíme druhou upečenou placku. Dáme do lednice. Když je bomba tuhá (nejlépe druhý den), tak vyklopíme. Po nakrájení se vytvoří úžasná mozaika z jahod a je to fakt bomba!
Fotky receptu Bomba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!