4 vejce
| 100 g cukru
| 100 g hladké mouky
| 3 lžičky vody
| 2 lžíce rumu
| 1 lžíce kokosu
| 150 g borůvkového džemu
| 400 ml mléka
| 4 vanilkové cukry
| 60 g cukru krupice
| 40 g pudingu
| 200 ml šlehačky
| 800 g borůvek
| 1 balíček dortové želatinové polevy
Postup přípravy receptu Borůvkové řezy:
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do husté pěny. Pak zlehka vmícháme směs mouky s kokosem a vodu. Těsto rozetřeme na pečicí papír a upečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C. Upečený plát rozpůlíme a slepíme borůvkovým džemem, ochucený rumem. Uvařený puding, který necháme za občasného promíchnutí vychladnout. Pak zlehka vmícháme vyšlehanou šlehačku. Korpus potřeme částí krému a rozkrojíme na pruhy, které po stranách ozdobíme zbylým krémem. Necháme ztuhnout, pak na krém navrstvíme borůvky a zalijeme želatinovou polevou připravenou podle návodu na obalu.
Fotky receptu Borůvkové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!