500 g rýže
| 1l mléka
| 300 g cukru
| 3 vejce
| nastrouhaná kůra z 1 pomeranče a 1 citronu
| 300 g bílé strouhanky
| 200 g hrozinek
| 3 štamprdlata rumu
| 6 hrníčků espresso kávy
| 150 g sušených fíků - najemno nakrájených
| 150 g kukuřičné moučky
| 200 g kakaa v prášku
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 kg hrušek a jablek, na kostky, nebo plátky nakrájených
Postup přípravy receptu Bostrenco:
Uvařit rýži v trochu osolené vodě do měkka. Vložit ostatní ingredience do kastrolu a vařit je za stálého míchání po několik minut. Potom zamíchat dovnitř rýži. Je-li směs příliš suchá, tak přidat trochu vlažného mléka.
Vložit směs do máslem vymazané velké dortové formy se snimatelným okrajem a péct v předehřáté troubě na nižší teplotu po 1 hodinu.
Vyjmout z formy na servírovací mísu a před podáváním pocukrovat mletým cukrem.
TIP: Nemáte-li velkou formu, upečte z poloviční dávky, nebo ve dvouch formách.
Fotky receptu Bostrenco:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!