Vložil: | Petulin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 110 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bozbaš:
500 g skopového
| 2 l vody
| 4 brambory
| 4 lžíce hrachu
| 2-3 rajčata nebo hrst sušených svěstek(můžeme vynechat)
| 1 lžíce sekané petrželky, čerstvých listů koriandru (eventuálně kopru), bazalky (můžeme nahradit libečkem)
| sladké papriky
| 5-6 tlučených zrnek pepře,
| máslo
| 100 ml citronové šťávy nebo šťávy z granátových jablek
Postup přípravy receptu Bozbaš:
Skopové maso nakrájíme na kousky, zalijeme vodou a vaříme 1-1,5 hodiny. Pak maso vyndáme, opečeme je na másle, vložíme do scezeného bujónu a vaříme do měkka, postupně přidáváme hrách, brambory, rajčata nebo tomatovou pastu a koření. 10 minut před koncem varu bozbaš osolíme a ochutíme citronem a sekanou petrželkou, celerovou natí a koprem. Hrách pochopitelně předem namočíme.
Fotky receptu Bozbaš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!