Použité suroviny receptu Bramborové karbanátky s uzeným masem či uzeninou:
500 g uvařených brambor
| 250 g uzeného masa nebo uzeniny
| 1 ks vejce
| 1 hrst sekané petrželky
| 2 stroužky česneku
| 2 ks syrové brambory
| pepř, sůl, majoránka
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Bramborové karbanátky s uzeným masem či uzeninou:
Vařené brambory jemně nastrouháme spolu s uzeným masem. Přidáme petrželku, sůl, koření a vejce a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme malé karbanátky. Syrové brambory nastrouháme na hrubém struhadle, slijeme z nich vodu, kterou pustily a karbanátky v nich těsně před smažením obalíme. Hotové karbanátky můžeme podávat jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Bramborové karbanátky s uzeným masem či uzeninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!