Použité suroviny receptu Bramborové knedlíky plněné uzeným masem:
1 bramboroý knedlík v prášku zn.Natura
| 1 vejce
| 2 menší brambory
| 450 ml vody
| 3 velké cibule
| 5 lžíc sádlo
| 1 sklenice sterilované zelí
| 1 sklenice kysané zelí
| 1/2 kg uzená žebra
| sůl
Postup přípravy receptu Bramborové knedlíky plněné uzeným masem:
Dáme si uvařit uzená žebra do změknutí. Ze zelí a jedné nahrubo makrájené cibule uděláme salát. Zelí pokrájíme nebo nastříháme nůžkama na menší kousky. Zbytek cibule osmažíme na sádle na přelití. Zaděláme na těsto ze sáčku plus 1 vejce, brambory najemno nastrouhané a 450 ml vody. Důkladně prohněteme a poté rozdělíme na 4 díly.
Uvařené a najemno nakrájené maso rozdělíme také na 4 díly.
Každou ze čtyř dílů masa a těsta rozdělíme na další 4 a z těch potom tvarujeme knedle.
Je dobré knedle pomačkat a tím z nich vytlačit vzduch.
Pěkný tvar jim dáme když si namočíme konečky prstů do oleje, ne však moc, aby se nám těsto slepilo.
Povaříme v osolené vodě tak 15 minut.