Postup přípravy receptu Bramborové koblížky plněné uzeným:
Uzené maso dobře omyjeme, osušíme, uvaříme doměkka a nakrájíme na malé kostičky.
Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, pocukrujeme špetkou cukru,zamícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Brambory uvaříme den předem, oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme hrubou mouku, žloutky, zbylé mléko, špetku soli a rozpuštěné máslo, vše dobře promícháme.
Přidáme kvásek a vypracujeme tužší těsto, které pak zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout.
Pórek omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a promícháme s uzeným masem.
Z vykynutého těsta vyválíme plát silný cca 4 mm a vykrajujeme kolečka.
Polovinu kolečka potřeme rozšlehaným vejcem a přidáme směs z pórku a masa.
Přehneme druhou polovinu kolečka přes směs a dobře k sobě přitiskneme.
Koblížky necháme na teplém místě ještě vykynout a pak je restujeme v dostatečném množství horkého oleje dozlatova.
Hotové koblížky na chvíli položíme na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.