Postup přípravy receptu Bramborové lívanečky s dušenou zeleninou:
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, prolisujeme, přidáme trochu vařícího mléka a ušleháme hladkou kaši. Do vlažné kaše vmícháme nakrájený salám, sýr, vejce, mouku, papriku, několik lžic mléka, sůl a promícháme. Středně husté těsto vkládáme po lžících do vymaštěného lívanečníku a po obou stranách opečeme lívanečky. Hned je podáváme se zeleninou. Mrkev, kedlubnu a brokolici vsypeme do vařící osolené vody a podusíme doměkka. Scedíme je, mrkev nakrájíme na kolečka, kedlubnu na kostičky, brokolici na drobné růžičky, přidáme kečup, hrášek a prohřejeme. Posypeme usekanou petrželkou, přisolíme, okyselíme a osladíme.