Použité suroviny receptu Bramborové vdolečky plněné uzeninou:
1000 g vařených brambor
| 300 g polohrubé mouky
| dle chuti: sůl
| 1 vejce
| 40 g droždí
| 1 špetka cukru
| dle potřeby: trošku mléka
| dle potřeby: mouka na vál
| dle potřeby: tuk na smažení
| Náplň:
| 100 g uzeniny nebo uzeného masa (uzeninu nebo maso umlít)
| 1 vejce
| dle chuti: nadrobno nasekaná pažitka
Postup přípravy receptu Bramborové vdolečky plněné uzeninou:
Studené brambory nastrouháme do mísy, přidáme sůl, vejce a mouku a droždí vyběhlé v mléce s cukrem. Dobře vymícháme vařečkou (jako jiné kynuté těsto) a necháme asi 40 minut kynout. Pak těsto vyklopíme na vál, rozválíme na placku asi 1/2 cm silnou a vykrajujeme kolečka. Na jedno dáme lžičku náplně, druhým kolečkem přiklopíme a stiskneme okraje. Přikryté utěrkou necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak vkládáme do tuku na pánev a zvolna smažíme dozlatova, aby se dobře prosmažily.