Vložil: | Natural |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborový koláč s tuňákem:
Korpus:
| 450 g brambor, pokrájených na kostičky
| 25 g másla
| 6 lžic hladké mouky
| Náplň:
| 1 lžíce rostlinného oleje
| 1 nasekaná šalotka
| 1 rozetřený stroužek česneku
| 1 červená paprika pokrájená na plátky
| 175 g tuňáka v solném nálevu, zbavený nálevu
| 50 g konzervované cukrové kukuřice bez nálevu
| 1,5 dl nízkotučného mléka
| 3 vejce
| 1 lžíce nasekaného kopru
| 50 g nízkotučného zralého sýra, nastrouhaného
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Bramborový koláč s tuňákem:
V hrnci uvařte brambory. Nechte je okapat a propasírujte je. Přidejte máslo, mouku a utvořte tvárné těsto.
Rozválejte bramborové těsto po zamoučněné pracovní desce a vtlačte je do koláčové formy o průměru 20 cm. Popíchejte povrch těsta vidličkou. Pečte 20 minut v předehřáté troubě při
200 °C.
V pánvi ohřejte olej, přidejte šalotku, česnek a papriku a smažte na mírném plameni 5 minut. Nechte okapat olej a lžící nanášejte směs na koláčový korpus. Rozeberte tuňáka na drobné kousíčky a rozložte ho spolu se sladkou kukuřicí navrch těsta.
V misce smíchejte mléko, vejce, nasekaný kopr a okořeňte.
Vylijte směs z misky do korpusu a posypte nastrouhaným sýrem.
Pečte 20 minut v troubě, dokud náplň neztuhne. Ozdobte čerstvým koprem a plátky citrónu.
Fotky receptu Bramborový koláč s tuňákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!