Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Brambory pečené po tyrolsku:
800 g brambor, uvařte ve slupce
| 300 g studené vepřové pečeně
| 100 g slaniny
| 2 ks cibule
| 2 lžíce oleje
| sůl
| pepř
| 1/2 lžičky kmínu
| 2 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Brambory pečené po tyrolsku:
Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Vepřovou pečeni pokrájíme na nudličky, slaninu na malé kostičky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky.
Olej až na 1/2 lžíce rozehřejeme na pánvi. Opečeme na něm slaninu, přidáme cibuli a brambory a vše na středním ohni za častého míchání opékáme 15-20 minut dokřupava. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
Na druhé pánvi opečeme na zbývajícím oleji nudličky opečeného masa, poté je vmícháme do opečených brambor. Brambory po tyrolsku rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.
Fotky receptu Brambory pečené po tyrolsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!