Postup přípravy receptu Bristolský špalíček s kroketami:
Fazole namočíme přes noc do dostatečného množství vody, ráno osolíme, do měkka uvaříme, slijeme přes sítko, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Lze použít i konzervované. Očištěné maso prošpikujeme půlcentimetrovými nudličkami slaniny. Špalíček masa potřeme dokola hořčicí, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném tuku. Maso vložíme do pekáčku, zalijeme šťávou po opékání, podlijeme 3 lžícemi vody, dáme do předehřáté trouby a při 200 °C za občasného podlévání vodou pečeme do měkka.
Omyté brambory uvaříme ve slupce do měkka, necháme prochladnout, oloupeme, prolisujeme, přidáme mouku, vejce kousíčky Perly, sůl, strouh. Muškátový oříšek a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme ½ hodiny odpočinout. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na válečky o průměru 2 cm a nakrájíme je na 4 centimetrové kousky. Obalíme ve strouhance. Smažíme v dostatečném množství rozpáleného tuku do zlatova a pak osušíme papírovými ubrousky. Fazole prohřejeme na kousku rozehřáté perly.
Špalíček naporcujeme obložíme fazolemi podlijeme šťávou a přidáváme krokety. Nezapomeňte na sklenku dobrého červeného.