800 g vepřová kotleta bez kosti
| 200 g šunka - plátky
| 200 g tvrdý sýr
| 1 ks pórek
| 10 ks žampióny
| 4 ks broskve kompotované - půlky
| 4 lžíce ušlehaná šlehačka
| sůl, mletý pepř podle chuti
| 1 lžíce hladká mouka
| olej na smažení
| tuk na vymazání pekáče
Postup přípravy receptu Brněnské steaky:
Omyté a osušené maso pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Pak je v pánvi na oleji prudce orestujeme z obou stran, podlijeme troškou vody a krátce podusíme.
Téměř měkké plátky vyjmeme a rozrovnáme je do vymazané zapékací mísy. Na každý steak položíme plátek šunky, přidáme dvě kolečka očištěného pórku, vše zasypeme nastrouhaným sýrem a v troubě zapečeme dorůžova asi 30 minut při teplotě 200 °C.
Mezitím si ve šťávě vypečené z masa v pánvi orestujeme na tenké plátky pokrájené žampióny a na nudličky pokrájenou zbylou šunku. Upečené steaky rozdělíme na talíře, překryjeme směsí žampiónů a šunky a vedle položíme půlku broskve naplněnou šlehačkou.
Brněnské steaky podáváme s hranolky.
Fotky receptu Brněnské steaky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!