Postup přípravy receptu Broskvové kostky:
Všechny ingredience na těsto (1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1/4 hrnku oleje, 2 lžíce kakaa, 1 celé vejce, 1 malý bílý jogurt, trocha mléka, 1/2 prášku do pečiva) promícháme nebo vyšleháme šlehačem v těsto a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Upečeme a necháme vychladnout.
Náplň si připravíme tak, že si ušleháme šlehačku se stužovačem a vanilkovým cukrem, vyklopíme do hlubší mísy, kde jsme předtím rozmíchali tvarohy, zakysanou smetanu se stužovačem a cukr dle chuti. Vše se šlehačkou vymícháme v krém a namažeme na vychladlý piškot.
Do krému dáme pokrájené broskve z kompotu a zalijeme želatinou, kterou připravíme tak, že šťávu z broskvového kompotu doplníme vodou na 2 hrnky a promícháme s jedním vanilkovým pudingem, případně ještě cukrem dle chuti.
Hned po uvaření nalijeme na broskve na tvarohu, necháme za oknem nebo někde v chladu vychladnout, aby se z toho již nekouřilo, a poté dáme broskvové kostky do lednice úplně vychladit.