Postup přípravy receptu Oválky s rybízem :
Troubu předehřejeme na 150°C.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech přidáme jemný pískový cukr a šleháme, až sníh hodně zhoustne a cukr se rozpustí.
Pak do sněhu lehce vmícháme prosátý moučkový cukr a z hmoty tvoříme na vymaštěný a vysypaný plech ploché oválky. Zvolna pečeme do zrůžovění. Ještě horké sundáme z plechů a necháme vychladnout.
Mezitím třetinu Hery rozehřejeme, přidáme hladkou mouku, dvě lžíce cukru, krátce prohřejeme, pak zalijeme mlékem a za stálého míchání uvaříme hladkou kaši. Když kaše vychladne rozetřeme ji s moučkovým a vanilkovým cukrem. Nakonec za stálého šlehání přidáme změklou Heru a vyšleháme lehký krém.
Na vychladlé sněhové oválky nastříkáme krém, ozdobíme rybízem a posypeme strouhanou čokoládou. Můžeme ihned podávat.