Použité suroviny receptu Broskvový koláč s bílým vínem:
400 g polohrubá mouka
| 160 g másla
| 5 vajec
| 500 ml zakysané smetany
| 300 g cukr krystal
| 250 ml bílého vína
| plechovka broskví (včetně šťávy)
| 1 puding
| 1 kypřící prášek do pečiva
| 20 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu Broskvový koláč s bílým vínem:
Těsto: Máslo (160 g) utřeme s cukrem (200 g) a vejci (2). Polohrubou mouku (400 g) s kypřícím práškem přidáme do směsi. Dáme na plech, na těsto dáme ovoce, šťávu z broskví dolijeme do půl litru vodou, třetinu dáme vařit, do zbylé šťávy vsypeme 90 g cukru a puding. Do vroucí šťávy vlijeme rozpuštěný puding. Zalijeme ovoce a dáme péct na 180° 30 minut.
Poleva: Zakysanou smetanu promícháme s nastrouhanou čokoládou, lžící cukru, vínem a se žloutky (3). Z bílků (3) ušleháme sníh a přidáme k připravené polevě. Na upečený koláč rovnomerně vlijeme a dáme na 15 minut dopéct.