5 ks žloutků
| 1 balíček prášek do pečiva
| 2 lžíce kakaa
| 200 g polohrubé mouky
| 100 g špaldové mouky
| 250 g cukru moučka
| 300 g másla
| 5 ks bílků
| 200 g sušené brusinky
Postup přípravy receptu Brusinková bábovka:
Ve šlehači vyšleháme změklé máslo a cukr. Vejce oddělíme od bílku. Žloutky pak přidáme do šlehače a vše dobře vyšleháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který přidáme do základu. Směs průbežně šleháme. Nakonec přidáme mouky smíchané s práškem do pečiva.
Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu těsta smícháme s kakaem a druhou s brusinkami.
Bábovku můžeme péct nejen v troubě ve vymazané formě na bábovku, ale rovněž v domácí pekárně. Tahle bábovka je upečená v domácí pekárně program Pečení.
Těsto do formy střídavě plníme vrstvou kakaového těsta a těsta s brusinkami.
V troubě pečeme přibližně 60 minut při 175 °C. Nakonec posypeme brusinkovou bábovku moučkovým cukrem.
Fotky receptu Brusinková bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!