1 menší hlávka zelí
| 150 g pšeničného bulguru
| 400 ml vody
| 1 zeleninová kostka bez GS
| 3 lžíce oleje
| 1 cibule
| zelená petrželka
| bazalka
| 1 jarní cibulka
| Solčanka
Postup přípravy receptu Bulgur se zelím :
Na oleji na hlubší pánvi osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme zelí nastrouhané na hrubém struhadle, osolíme a na mírném ohni a bez přidání vody restujeme do křupava (asi 15 minut). Přidáme bulgur, zalijeme vroucí vodou smíchanou s bujonovou kostkou a ještě společně dusíme 15 minut. Pak přidáme nasekanou petrželku, bazalku, promícháme a přikryté poklicí necháme stát asi 15 minut. Hotový pokrm posypeme pokrájenou jarní cibulkou a podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.
Fotky receptu Bulgur se zelím :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!