Postup přípravy receptu Buřtové knedlíky:
Slaninu nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět na pánvi. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a oloupané a na kostky nakrájené buřty, směs promícháme a stáhneme z ohně. Rohlíky nakrájíme na malé kostky, necháme krátce oschnout, pak je zalijeme mlékem a promícháme. Přidáme mouku, vejce, nasekanou petrželku a připravenou buřtovou směs, vše promícháme, osolíme, případně opepříme a necháme asi 5 minut odpočinout. Pak těsto rozprostřeme na potravinovou fólii a vytvarujeme z něj válec - knedlík. Zabalíme ho do fólie, po stranách zavážeme provázkem a na povrchu propíchneme asi na pěti místech špendlíkem. Knedlík vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme na mírném plameni asi 25 minut. Hotový knedlík vyjmeme, necháme vychladnout, rozbalíme a nakrájíme na plátky. Před podáváním plátky ohřejeme v páře. Nejlépe chutnají se zelím a polité osmaženou cibulkou.