Postup přípravy receptu Buřty v černém pivu:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Špekáčky, pokud nejsou v přírodním střívku, oloupeme. Podélně je je do dvou třetin výšky nakrojíme. Do vzniklých zářezů vložíme po 2 plátcích cibule.
Připravené buřty naskládáme do pekáčku těsně vedle sebe. Okořeníme je paprikou nebo chilli kořením, podlijeme pivem a kečupem. Podléváme tak, aby byly buřty ponořeny asi z poloviny. Zbylou cibuli přidáme klidně do omáčky.
Troubu předehřejeme na 250 °C. Buřty na černém pivě pečeme odkryté asi 20 minut, až se kečup spojí s pivem do hladké šťávy.
Buřty v černém pivě podáváme s černým chlebem, pečivem, rýží nebo knedlíkem. Chléb je ovšem nejlepší na vytírání zbylé šťávy. Žízeň na úrovni extraligy zaručuji, proto nekonzumujme ve velké vzdálenosti od pípy.