1 droždí
| 550 g mouky
| 200 g vařených a oloupaných bramborpaných brambor
| 1 lžička cukru
| 6 lžic oliv. oleje
| 100 g zakys. smetany
| 4 lžíce proven. bylinek
| 2 lžičky soli
| 2 lžíce smetany
| 1 žloutek
| 1 + 1 lžíce máku a sezamu
| 50 g dýňových semínek
| 50 g eidamu
Postup přípravy receptu Bylinková pochoutka:
Mouku vložíme do mísy, vytvoříme důlek a nadrobíme do něj droždí. Smícháme ho s cukrem, vodou a necháme vzejít kvásek. Brambory, zakysanou smetanu a olivový olej rozmixujeme a se solí a provensálským kořením zapracujeme do těsta. Vše dobře prohněteme. Přikryté necháme 15 minut kynout. Těsto rozdělíme na 16 dílů. Každý díl rozválíme na dva válečky, které spleteme do věnečku, přeneseme na vymazaný plech a necháme 15 min. kynout. Žloutek rozšleháme se smetanou a potřeme věnečky. Vždy 4 věnečky posypeme mákem, sezamem nebo sýrem. Pečeme dozlatova.
Fotky receptu Bylinková pochoutka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!