Použité suroviny receptu Bylinkový chléb s parmazánem:
50 g piniových oříšků
| po 1 svazku petrželky a pažitky
| 1/2 svazku kopru
| 300 g celozrnné pšeničné mouky
| 100 g prosné mouky
| 1/2 lžičky sušeného tymiánu
| 1 lžička strouhané citronové kůry
| 1 balení prášku do pečiva
| 60 g strouhaného parmazánu
| 6 vajec
| 125 ml olivového oleje
| 1 lžička mořské soli
| 1 lžička másla
Postup přípravy receptu Bylinkový chléb s parmazánem:
1. Piniové oříšky upražíme za stálého míchání nasucho na teflonové pánvi dozlatova. Necháme vychladnout. Čerstvé bylinky omyjeme, osušíme a nahrubo posekáme.
2. Pšeničnou a prosnou mouku smícháme s tymiánem, citronovou kůrou, práškem do pečiva a sýrem. Vejce ušleháme da pěny s olejem a solí a postupně je vmícháme do ochucené mouky. Troubu předehřejeme na 200 °C.
3. Bylinky a píniové oříšky vmícháme do těsta a naplníme jím vymazanou formu. Pečlivě uhladíme a pečeme 50 min. Teplotu snížíme na 180 °C a ještě asi 25 min. dopékáme. Chléb necháme trochu vychladnout, vyklopíme a dáme nejméně na 3 hodiny odpočinout. Teprve potom ho nakrájíme.
Fotky receptu Bylinkový chléb s parmazánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!