Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Bylinkový pstruh na bílém víně se zeleninou:
4 vykuchaní pstruzi
| šťáva z 1 citrónu
| sůl, pepř
| 1 svazek petrželky, kerblíku, kopru
| 100 g hladké mouky
| 80 g másla
| 30 g oleje
| 100 ml bílého vína
| 3 mrkve
| 4 kedlubny
| 1 cibule
| 100 ml syrovátky
| špetka kajenského pepře
| 1/2 lžičky kari
Postup přípravy receptu Bylinkový pstruh na bílém víně se zeleninou:
Pstruhy omyjte a osušte. Zevnitř a zevně je potřete solí a pepřem. Bylinky operte, osušte, otrhejte lístky a nahrubo posekejte. Bylinkami naplňte ryby, obalte v mouce a přebytečnou mouku setřepte. Předehřejte troubu. Ve veliké pánvi nechte zpěnit 30g másla spolu s olejem a pstruhy na něm po obou stranách opečte. Vložte do pekáče, zalijte bílým vínem a podle velikosti ryb pečte v troubě ještě dalších 10 až 15 minut. Ryby jsou hotové, mají-li po obou stranách zlatavou kůrku. Mrkev a kedlubny očistěte, oloupejte a rozkrájejte na hranolky 5 mm silné a 3 až 4 cm dlouhé, Jemné kedlubnové lístky operte a nadrobno nakrájejte. Cibuli také oloupejte a pokrájejte na drobné kostičky. Oloupanou cibuli zesklovaťte na zbylém másle. Přidejte zeleninu a přilijte syrovátku. Vše dohromady duste přibližně pět minut. Dochuťte kajenským pepřem a karí, podle chuti osolte a opepřete a na závěr posypte lístky kedlubny. Opečené pstruhy rozdělte na talíře, doplňte zeleninou, dozdobte čerstvými bylinkami a podávejte. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory, případně bramborové hranolky nebo bramborová kaše.
Fotky receptu Bylinkový pstruh na bílém víně se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!