Postup přípravy receptu Čajová buchta:
4 celá vejce + 4 lžíce mletého cukru = ušleháme, po ušlehání přidám 4 lžíce polohrubé mouky, pomalu umícháme. Dáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech péct do vyhřáté trouby. Pečeme krátce - max. 5 min. Opakujeme ještě jednou. Buchty necháme vychladnout. Mezitím si připravíme vanilkový puding + mléko - uvaříme a necháme vychladnout. Po vychladnutí první buchtu potřeme meruňkovou marmeládou (po několika pokusech je meruňková nejlepší, není tak sladká), na to položíme druhou buchtu a pokapeme vychladlým "likérem": uvařím 2 dcl čaje + 2 lžíce mletého cukru + kakao + rum = smícháme a pokapeme (nejlépe peroutkou) tu horní buchtu tak, aby byla dost navlhčená. Necháme chvíli odstát. Mezitím si připravíme krém. Krém = celá máslová Rama (určitě ne náhražky jako margarín atd.) + 15 dkg mletého cukru - ušleháme a přidáváme po trochách puding. Krém rozetřeme na pokapanou buchtu, opět necháme chvíli uležet a připravíme si čokoládovou polevu, nejlépe z ledových kaštanů (má výbornou ne nahořklou chuť). Polevu opatrně lijeme na krém, ale neděláme ji silnou, protože celkově je zákusek-buchta dost vláčná a kdyby jsme měli těžkou čokoládovou polevu, špatně by se nám zákusek krájel a jedl. Dáme odležet do chladu, nejlépe přes noc, aby se nám buchta dost "napila".