Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 06.03. 2025
Dnes má svátek Miroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čajová buchta

fotka Čajová buchta
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Čajová buchta:

8 vajec  | dle chuti mletý cukr  | dle potřeby polohrubá mouka  | 240 g meruňkové marmelády  | 1 sáček černého čaje Lipton  | 1 lžička kakaa  | 1 dcl rumu  | 1 balení Rama Crème Bonjour máslová pochoutka  | 1 sáček vanilkového pudingu  | 250 ml mléka  | 2 velké balení ledových kaštanů na polevu  | trochu ztuženého tuku do polevy

Postup přípravy receptu Čajová buchta:

4 celá vejce + 4 lžíce mletého cukru = ušleháme, po ušlehání přidám 4 lžíce polohrubé mouky, pomalu umícháme. Dáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech péct do vyhřáté trouby. Pečeme krátce - max. 5 min. Opakujeme ještě jednou. Buchty necháme vychladnout. Mezitím si připravíme vanilkový puding + mléko - uvaříme a necháme vychladnout. Po vychladnutí první buchtu potřeme meruňkovou marmeládou (po několika pokusech je meruňková nejlepší, není tak sladká), na to položíme druhou buchtu a pokapeme vychladlým "likérem": uvařím 2 dcl čaje + 2 lžíce mletého cukru + kakao + rum = smícháme a pokapeme (nejlépe peroutkou) tu horní buchtu tak, aby byla dost navlhčená. Necháme chvíli odstát. Mezitím si připravíme krém. Krém = celá máslová Rama (určitě ne náhražky jako margarín atd.) + 15 dkg mletého cukru - ušleháme a přidáváme po trochách puding. Krém rozetřeme na pokapanou buchtu, opět necháme chvíli uležet a připravíme si čokoládovou polevu, nejlépe z ledových kaštanů (má výbornou ne nahořklou chuť). Polevu opatrně lijeme na krém, ale neděláme ji silnou, protože celkově je zákusek-buchta dost vláčná a kdyby jsme měli těžkou čokoládovou polevu, špatně by se nám zákusek krájel a jedl. Dáme odležet do chladu, nejlépe přes noc, aby se nám buchta dost "napila".



Fotky receptu Čajová buchta:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Čajová buchta
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles