Postup přípravy receptu Calzonetti:
Těsto: Mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr (200 g) dáme do větší mísy a promícháme. Přidáme olej, vodu a 1 vejce a zpracujeme na hladké, vláčné těsto. Povrch těsta poprášíme moukou , zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout 40 - 45 minut.
Náplň : Všechny přísady na přípravu náplně dáme do misky a dobře promícháme.
Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme z něho kolečka o průměru 7 cm.
Doprostřed každého kolečka dáme trochu náplně, těsto v polovině přehneme a kraje stlačením spojíme.
Calzonetti přendáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci na 170°C asi 15 - 20 minut.
Podáváme teplé!