Použité suroviny receptu Carrot and pear bisque (mrkvová polévka ):
2 pórky
| 3 lžíce másla
| 6 větších mrkví (nakrajené na kolečka)
| 1 zralá hruška (pokrájená na kostky)
| 1 stroužek rozetřeného česneku
| malá lžička kari (nemusí být)
| lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru (nemusí být)
| 2 l kuřecího vývaru (bujónu)
| sůl
| pepř
| petrželka nebo čerstvý tymián
| zakysaná smetana
Postup přípravy receptu Carrot and pear bisque (mrkvová polévka ):
Odkrojíme tmavě zelené části pórku; pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek a dusíme do měkka asi 5-8 minut. Přidáme česnek a koření a ještě podusíme asi 2 minuty. Přidáme nakrájenou mrkev a hrušku, vše promícháme a zalijeme vývarem. Až se polévka začne vařit, stáhneme na menší plamen a na mírném ohni vaříme 25-30 minut. Uvařenou polévku přelijeme do velké mísy a po částech rozmixujeme v mixéru nebo přímo v hrnci ponorným mixérem. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec dáme do polévky petrželku nebo tymián, může být i pažitka. Každému do talíře dáme lžíci zakysané smetany.
Tato "luxusní" polévka je krémová a jemná, je bohatá na chuť mrkve, pórku a hlavně na spoustu vitamínů.
Fotky receptu Carrot and pear bisque (mrkvová polévka ):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!