Použité suroviny receptu Carská pita (srbská kuchyně):
4 vejce
| 1 kelímek bílého jogurtu
| 1 kelímek oleje
| 2,5 kelímku hladké mouky
| 150 g tvrdého sýra
| 150 g měkkého salámu
| 150 g kyselých okurek
| prášek do pečiva
| sůl
Postup přípravy receptu Carská pita (srbská kuchyně):
V míse šleháním spojte bílky se žloutky, potom přidejte kelímek bílého jogurtu a stejný kelímek použijte jako odměrku pro další ingredience. Do mísy přidejte ještě kelímek oleje a šleháním vše spojte. Dále přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a opět spojte v hladké těsto. Potom dodejte sýr (buď nakrájený na kostičky nebo nastrouhaný), měkký salám pokrájený na drobné kostičky a kyselé okurky také pokrájené na drobné kostičky. Vznikne řidší těsto, které vylejte do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem (já používám pekáč o rozměrech cca 31x24 cm). Pita vyběhne nahoru, použijte tedy pekáček s vyšším okrajem. Pečte při teplotě 180 °C, dokud pita shora mírně nezhnědne
Fotky receptu Carská pita (srbská kuchyně):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!