Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cassoulet

fotka Cassoulet
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 140 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Cassoulet:

500 g bílých fazolí  | 250 g kůžek ze slniny  | 250 g skopové plece  | 500 g klobásy  | 250 g paštiky  | 100 g husího sádla  |  sůl a pepř  |  tymián, bobkový list,  | 3 cibule  | 3 stroužky česneku  | 1 sklenka bílého vína  | 1 sklenka armagnacu  | 1 kostka Maggi zlatého zeleninového bujonu

Postup přípravy receptu Cassoulet:

Do kameninové misky dáme nadrobno nasekané kousky kůžek ze slaniny. Zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou na mírném ohni tři hodiny. Podle potřeby přiléváme vodu. Tuto přípravu děláme den před tím, než chceme dělat cassoulet.

Do hrnce dáme omyté bílé fazole, zalijeme vodou a osolíme. Přidáme k nim kůžičky ze slaniny, připravené předešlý den. Přikryjeme nádobu a vaříme přibližně 2 hodiny, až fazole změknou. Podle potřeby přiléváme vývar z MAGGI Zlatého Zeleninového bujónu a vaříme. Nemějte strach z určeného množství slaninových kůžek, které při pečení zmizí.

Mezitím v druhém litinovém hrnci rozpustíme trochu husího sádla, v něm opečeme dozlatova skopovou plec, rozkrájenou na drobné kousky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a opečeme. Pak přidáme česnek, tymián a bobkový list, slabě osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem z MAGGI Zlatého Zeleninového bujónu, přikryjeme a vaříme cca hodinu. Pak smícháme fazole i skopové i s jejich šťávami, přilijeme sklenici vína a husí sádlo. Necháme 20 minut na ohni, aby se omáčka trochu vypařila, nesmí jí být příliš mnoho.

Mezitím opečeme klobásu na pánvi. Pak teprve přelijeme fazole, smíchané se skopovým, do hluboké mísy. Přidáme paštiku z husy, rozkrojenou na čtyři díly, a klobásu, nakrájenou na kousky. Přilijeme sklenici Armagnacu, osolíme a opepříme. Jemně promícháme a dáme do trouby.

Po desíti minutách se vytvoří pěkný škraloup. Roztrháme ho a smícháme s obsahem mísy. Dáme znovu do trouby, za chvíli se vytvoří nový škraloup. Znovu jej smícháme a tohle musíme udělat celkem šestkrát. Sedmého škraloupu se už nedotkneme. Ten zůstane nejlepší ozdobou cassouletu. Náš tip: Tomuhle se říká tradice sedmi škraloupů cassouletu.
Jíme-li cassoulete, nejíme už nic jiného. Nejvýše kousek melounu jako předkrm a kousek rquefortu po jídle. Tak to je tedy pravý cassoulet.

K pravému cassouletu se musí pít červené víno z Corbiéres.

Pokud nemáme paštiku z husy, dá se to dělat bez ní. Husí sádlo se dá nahradit vepřovým.




Fotky receptu Cassoulet:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Cassoulet
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles