3 čekankové puky
| 250 g třešňových rajčat
| 150 g plátků vařené šunky
| 100 g strouhaného parmazánu
| 100 ml zeleninového vývaru
| 75 ml červeného vinného octa
| sůl
| pepř
| 1 lžíce směsi bylinek
| cukr moučka
| 80 ml olivového oleje
| řeřicha
Postup přípravy receptu Čekankové dobroty:
Čekankové puky očistíme, rozpůlíme, vyřízneme košťály a rozebereme na listy. Opereme je, osušíme a dekorativně narovnáme na talíře. Třešňová rajčata omyjeme, vyřízneme stopky, plody rozčtvrtíme a vložíme do mísy. Šunku nakrájíme na kostičky a smícháme s parmazánem a rajčaty. Na zálivku promícháme zeleninový vývar s červeným vinným octem, osolíme, opepříme a přisladíme podle chuti. Vmícháme bylinkovou směs a olivový olej. Zálivkou pokapeme rajčatový salát a necháme krátce uležet. Rajčatový salát naplníme do připravených čekankových listů a posypeme řeřichou.
Fotky receptu Čekankové dobroty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!