Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Celozrnné placky s brynzou:
350 g celozrnné mouky
| 1 vejce
| 20 g droždí
| 100 ml polotučného mléka
| 2 lžíce olivového oleje
| sůl
| kmín
| náplň
| 0,25 l zakys. smetany
| 200 g brynzy
| červená paprika
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Celozrnné placky s brynzou:
Z droždí a vlažné vody si připravíme kvásek. Na těsto promícháme vykynutý kvásek, mouku, mléko, olej, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Z těsta děláme lžící větší kupky, které klademe na tukem vymazaný plech. Na plechu je roztáhneme do stran. Poté placky potíráme náplní, sypeme kmínem a dáme péct do vyhřáté trouby, až nám okraje lehce zrůžoví.
Náplň na celozrnné placky si vymícháme ze zakysané smetany, brynzy a jemně obarvíme mĺetou červenou paprikou.
Celozrnné placky s brynzou podáváme teplé i studené. Jsou vhodné i jako slané pohoštění na stůl.
Fotky receptu Celozrnné placky s brynzou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!