Postup přípravy receptu Čerstvý salát s kuřecím masem:
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Můžeme použít prsní nebo stehenní řízky. Maso orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření. Lze nahradit kořením adžika, gyros, kari nebo jiným kořením. Nakonec můžeme přidat ještě nakrájené čerstvé žampiony. Maso necháme lehce vychladnout.
Mezitím si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Místo čínského zelí můžeme použít ledový salát. Zeleninu vložíme do větší mísy, přidáme maso se žampiony a zamícháme. Přidáme majonézu nebo jogurt s kečupem nebo francouzský dresink. Podle potřeby salát přisolíme a opepříme.
Čerstvý salát s kuřecím masem ihned podáváme, podle potřeby jej můžeme nechat ještě vychladit.