Použité suroviny receptu Chléb se sýrem a anglickou slaninou:
500 g hladké mouky
| 1/2 kostky kvasnic
| 1 lžíce soli
| 1 lžička drceného kmínu
| 400 ml vlažné vody
| 1,5 lžíce octa
| 15 plátků libové anglické slaniny nebo šunky
| 15 dkg na hrubo nastrouhaného sýra
Postup přípravy receptu Chléb se sýrem a anglickou slaninou:
Prosátou mouku, sůl, kvasnice, kmín a vodu s octem smícháme nejlépe v mixeru a necháme asi hodinu kynout. Vymažeme a vysypeme formu srnčí hřbet a těsto nalijeme asi 1 cm do výšky. Poklademe několika plátky anglické a posypeme strouhaným sýrem. Nalijeme další vrstvu těsta, které je nezvykle řídké ale není to na závadu a zase anglickou a sýr. Končíme poslední vrstvou těsta. Necháme ještě chvíli kynout. Pečeme uprostřed trouby na 190-200 °C asi 70 minut. Po upečení potřeme vodou se solí, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Fotky receptu Chléb se sýrem a anglickou slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!