Postup přípravy receptu Chodské koláče:
Do hrnečku rozdrobíme droždí, rozetřeme se lžící cukru, mouky a vlažného mléka. Přikryté ubrouskem necháme vykynout.
Do mísy prosijeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, rozpuštěný tuk, sůl, zbytek cukru, žloutky a vlažným mlékem zaděláme vláčné těsto, které dohladka propracujeme, posypeme moukou, přikryjeme ubrouskem a necháme dobře nakynout.
Zkynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme jej na 8 dílů. Z každého dílu uděláme bochánek, který dáme na lehce vymaštěný pekáč a tlakem rukama vytvarujeme koláč tak, aby kolem zůstal zvýšený okraj. Ten potřeme bílkem a střed ozdobíme podle vlastní fantazie připravenými nádivkami.
Pro zdobení doporučujeme použít plátěné pytlíky s ozdobnými koncovkami. Nádobu s koláčem dáme do dobře vyhřáté trouby a při 180-210 °C pečeme asi 20 minut.
Fotky receptu Chodské koláče:
Fotky vložil: fiska1,Barakuda,oko,Ježíšek