250 g uzeného masa libového
| 200 g klobásy
| 300 g uzeného bůčku
| 400 g brambor
| 150 g kysaného zelí
| 3 dl bílého vína nesladkého
| 3 cl třešňovice
| 1/2 l hovězího vývaru
| 3 jalovce
| 2 párky
| 1 cibule velká
| 1 jablko
| 2 lžíce sádla
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Choucroute (šukrůt) :
Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme kysané zelí a podusíme asi 5 minut.
Přilijeme víno, přidáme oloupané a nakrájené jablko, jalovec, zalijeme vývarem a dusíme (zelí musí být ponořené), vaříme pod pokličkou asi 2–3 hodiny.
Asi v polovině vaření přidáme bůček a uzené maso, později klobásu a nakonec destilát, dochutíme solí a pepřem.
Podáváme na míse.
Na mísu rozložíme zelí, navrch nakrájené maso a párky.
Fotky receptu Choucroute (šukrůt) :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!