Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Chutné hovězí na houbách:
800 g roštěnka (nebo jiné kvalitní hovězí maso)
| dle chuti: sušené nebo čerstvé houby
| 1 smetana nebo kysaná smetana
| dle potřeby: mléko a hladká mouka
Postup přípravy receptu Chutné hovězí na houbách:
Houby nejdříve namočíme do vody na 5-10 minut a scedíme. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej a maso osmažíme z obou stran. K masu přidáme houby, chvíli podusíme a poté podlijeme vodou a vaříme až do měkka. Na konec vlijeme smetanu, případně dochutíme octem a zahustíme hotovou jíškou (nebo lze smíchat asi deci a půl mléka se 3 lžičkami mouky a opatrně vmíchat).
Pokud používáme čerstvé houby, je třeba je nejdříve osmahnout a podusit.
Fotky receptu Chutné hovězí na houbách:
Fotky vložil: Vlamape,Olča4,MichelePrg,Marci7,Vikitorie,evabel