Postup přípravy receptu Cibule s rýžovou náplní s uzeným masem:
Cibule povaříme pět minut v osolené vodě, vyjmeme a po oschnutí oloupáme. Ostrým nožem seřízneme vršky, lžičkou vydlabeme vnitřky tak, aby se do nich vešlo hodně náplně, a naplníme. Vložíme do kastrolu s rozehřátým máslem, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Dušené cibule vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme kečup a povaříme. Přidáme cibule, prohřejeme je a podáváme s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.
Na náplň zalijeme rýži vodou, osolíme, přidáme olej a dusíme doměkka. Uzené maso drobně pokrájíme a společně s rozšlehaným vejcem, drobně pokrájenou cibulí, nasekanou petrželkou a mletým pepřem vmícháme do rýže.