Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Cibulový kynutý koláč:
200 g polohrubé mouky
| 1/8 l mléka
| 15 g droždí
| špetka cukru, soli
| 3 lžíce vlažné vody
| 40 g tuku
| Náplň: 500 g cibule
| 125 g uzené slaniny
| 3 vejce
| 1/8 l zakysané smetany
| sůl, kmín
Postup přípravy receptu Cibulový kynutý koláč:
Z mléka, špetky cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku osolíme, přidáme vykynutý kvásek, rozehřátý tuk a vodou zaděláme hladké těsto, dobře vypracované. Přikryjeme ho utěrkou a necháme dobře kynout. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Formu vymažeme tukem, upravíme do ní těsto a na povrch klademe opečené plátky slaniny, cibulí a zalijeme zakysanou smetanou rozmíchanou s vejci, solí a kmínem. Necháme zkynout a potom koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Fotky receptu Cibulový kynutý koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!