|   
 
    | Vložil: | Mangovka |  | Porcí: | 6 |  | Doba přípravy: | 70 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 6 |  |  | 
Použité suroviny receptu Cibulový kynutý koláč:
200 g polohrubé mouky
 | 1/8 l mléka
 | 15 g droždí
 | špetka cukru, soli
 | 3 lžíce vlažné vody
 | 40 g tuku
 | Náplň: 500 g cibule
 | 125 g uzené slaniny
 | 3 vejce
 | 1/8 l zakysané smetany
 |  sůl, kmín
Postup přípravy receptu Cibulový kynutý koláč:
Z mléka, špetky cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku osolíme, přidáme vykynutý kvásek, rozehřátý tuk a vodou zaděláme hladké těsto, dobře vypracované. Přikryjeme ho utěrkou a necháme dobře kynout. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Formu vymažeme tukem, upravíme do ní těsto a na povrch klademe opečené plátky slaniny, cibulí a zalijeme zakysanou smetanou rozmíchanou s vejci, solí a kmínem. Necháme zkynout a potom koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Fotky receptu Cibulový kynutý koláč: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!