Postup přípravy receptu Čínský salát s mátou:
Sójové klíčky podle potřeby očistíme, opláchneme a vložíme do vroucí vody. Opět je přivedeme k varu. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kukuřici slijeme a necháme okapat.
Sušené čínské houby přelijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Nakrájíme je na nudličky. Pokud chceme, můžeme houby krátce osmažit na přepuštěném másle.
Grepy oloupeme a ostrým nožíkem na ovoce z nich odstraníme bílou kůru a vyřízneme z nich pouze dužinu. Pracnější způsob je grepy rozebrat na měsíčky a ty následně oloupat. Lístky máty opereme a nakrájíme na nudličky. Na ozdobu si dáme pár lístků stranou.
Z octa, oleje, sójové omáčky, soli a pepře připravíme zálivku.
V misce smícháme houby s kukuřicí, mátou a zálivkou. Lehce vmícháme grep a klíčky.
Čínský salát s mátou necháme vychladit a můžeme podávat.