Těsto:
| 150 g piškotů
| 50 ml vody
| 50 g cukru
| šťáva z jednoho citrónu
| 80 ml citrónového likéru
| 3 lžičky rozpustné kávy
| Krém:
| 250 g sýru mascarpone
| 300 g nízkotučného tvarohu
| 150 g práškového cukru
| 200 ml smetany
| 2 žloutky
| 2 balíčky vanilínového cukru
Postup přípravy receptu Citronové tiramisu:
Vodu vaříme s cukrem, dokud se částečně neodpaří. Přidáme citrónovou šťávu, citrónový likér, instantní kávu a promícháme. Dáme vychladnout. Do podlouhlé formy dáme fólii a postupně ji plníme střídavě krémem a piškoty namočenými v připravené kávové směsi. Naplněnou formu odložíme do ledničky na 8 až 10 hodin. Před podáváním ozdobíme citrónovou kůrou a nastrouhanou čokoládou.
Krém: Sýr mascarpone smícháme s tvarohem a smetanou. Žloutky vymícháme s práškovým a vanilínovým cukrem. Nakonec spolu promícháme.