Vložil: | Lucinka88 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Čočka s klobásou chorizo:
60 g klobásy chorizo, nakrájené na velmi tenké plátky (tato španělská klobása obsahuje hodně tuku, proto jí přidáme jen pro chuť)
| 1 ks nadrobno nakrájená cibule
| 2 ½ hrnku kuřecího vývaru
| 1 ¾ hrnku vody
| 1 ¾ hrnku čočky
| 1 ks mrkev, nakrájená na tenká kolečka
| 1 ks řapík celeru, nakrájený na tenké plátky
| 2 lžičky nadrobno nakrájené petrželky
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Čočka s klobásou chorizo:
1. Několik plátků klobásy odložíme na ozdobu, zbytek nakrájíme na tenké nudličky. Klobásu opékáme bez přidání tuku na mírném ohni za častého zamíchání 2-3 min. Přidáme cibuli a opékáme ji 5 min.
2. Směs dáme do hrnce se silným dnem. Přidáme čočku, kuřecí vývar a vodu a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a čočku vaříme 30-40 min. doměkka.
3. K čočce přidáme mrkev, celer a petrželku, podle chuti osolíme a opepříme, hrnec přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme 8-10 min., dokud mrkev nezměkne. Rozdělíme ho do misek, ozdobíme kousky klobásy a čočku s klobásou chorizo ihned podáváme.
Fotky receptu Čočka s klobásou chorizo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!